icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Verzuimtalent
Klantcase

"De Big 5 VerzuimScan is een mooi middel om kosten te besparen"

Loep verzuim analyse

Sinds kort biedt VerzuimTalent de Big 5 VerzuimScan. Hiermee krijgen bedrijven inzicht in de jaarlijkse kosten en oorzaken van verzuim én nog veel belangrijker: wat jij als werkgever preventief kunt doen om de kosten beheersbaar te houden. Een HR Manager van een fastfood keten maakte gebruik van deze scan en deelt haar ervaring.

Waarom heb je de hulp van VerzuimTalent ingeroepen?

“Mijn doel was om meer overzicht en inzicht te krijgen in mijn ziekenpopulatie. Ik was benieuwd of er interessante aandachtspunten en nieuwe informatie uit zou rollen. En wilde graag antwoord op de vraag waar de grootste knelpunten van het verzuim zitten.”

Hoe ben je in contact gekomen?

“Ik ken Desiree (red: Desiree van Houten, de Business Manager van VerzuimTalent) uit mijn netwerk. Op LinkedIn zag ik een interessant bericht voorbij komen en zo is het balletje gaan rollen. Ik werd door haar gekoppeld aan een van de Verzuimspecialisten van VerzuimTalent.”

Wat waren de vervolgstappen?

“Het eerste contact was een telefonisch gesprek van zo’n veertig minuten. Hierin werd ik geïnterviewd over onze bedrijfscultuur, -structuur en de verschillende afdelingen. Daarnaast heb ik simpele cijfermatige informatie gedeeld, die ik uit het personeelsinformatiesysteem kon halen. Dit gebeurde uiteraard volledig AVG-proof. Ik deel uiteraard geen privacy gevoelige gegevens.”

Zij vervolgt: “Een week later planden we een vervolgafspraak en ontving ik een document met de belangrijkste bevindingen. Het rapport was kort en bondig hoor: het ziekteverzuim was onderverdeeld in verschillende “bakjes”, kort, lang, middellang en lang. Ik vond het een praktisch verhaal, wat je echt kunt beetpakken. Dat ga ik nu ook doen.”

Wat was voor jou de belangrijkste eye opener?

"Dat ik door relatief lage inspanning tot een scan en actieplan ben gekomen. Ik heb de regie weer terug en weet aan welke knoppen ik moet draaien. Ik zie ook de noodzaak om mij te laten ondersteunen door een verzuimspecialist van VerzuimTalent om mijn doelen te behalen."

Voor wie is de Big 5 VerzuimScan een handig hulpmiddel?

“Voor bedrijven die een hoger verzuimpercentage hebben dan hen lief is en veel kosten maken. Sommige bedrijven hebben geen HRM functionaris/manager of een lijntje met casemanagement via de ingehuurde Arbodienstverlener en willen toch -juist in deze tijd- op de kosten gaan letten. Ik vind het een mooi middel, omdat je inzicht krijgt en actiegericht aan de slag kunt.”

Business Manager Desiree van Houten: “Een verzuimscan is een manier om -op vrij eenvoudige wijze- inzicht te krijgen in het ziekteverzuim van jouw bedrijf. Als het vervolgens lastig is om de vertaalslag te maken naar “en wat nu?”, kun je ook bij ons terecht. Onze Verzuimspecialisten kunnen je helpen het arbeidsverzuim structureel aan te pakken. Door bijvoorbeeld het huidige verzuimbeleid onder de loep te nemen en aan te passen."

Alle klantinterviews

Benieuwd wat onze verzuimspecialisten kunnen betekenen? Neem contact op!