icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij Verzuimtalent

Mariska van Leeuwen

Verzuimspecialist

Kun je iets over jouw achtergrond vertellen?
Werken met mensen is de rode draad in mijn carrière. Ik heb bij verschillende kleine en grote Arbodienst en gewerkt ook als interne casemanager bij een dynamische organisatie. Ik heb veel ervaring in verzuimbegeleiding vanaf de eerste dag.

Mijn kracht is helderheid verschaffen in het woud van regels rondom verzuim. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Ik merk dat daar veel behoefte aan is. Ik maak graag heldere en duidelijk afspraken waar iedereen zich in kan vinden. Daarnaast ben ik de mediator in gesprekken wanneer trajecten stagneren. Mijn doel is dat alle partijen zich gehoord voelen en dat roze olifanten worden benoemd. Dit alles in verbinding en met respect voor elkaar. Dat is ook mijn kracht: het verbinden van mensen.

Waardoor heb je passie voor jouw vakgebied?
Als onafhankelijk partij ben ik in staat om vastgelopen verzuimtrajecten weer in beweging te krijgen en zorg te dragen voor een optimale uitkomst voor zowel werkgever als werknemer. Daar gaat mijn verzuim-adviseurs-hart overigens ook sneller van kloppen!

Waarom heb je gekozen voor VerzuimTalent?
Als consultant geniet ik van de afwisseling van verschillende opdrachten in diverse bedrijven. Geen opdracht is hetzelfde en ik vind het interessant om overal een kijkje in de keuken te nemen. Overal zie en leer je weer nieuwe dingen. Soms voel ik me net een vlinder, of een bijtje. Je neemt wat mee en je laat wat achter.

Wat is jouw motto?
“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.” Humor is zo belangrijk, ook in ons vakgebied. Hoe uitzichtloos een situatie soms lijkt, als jij in staat bent om jezelf dat stukje te gunnen om jouw geluk na te streven en in beweging te komen, is de sky de limit.

Hoe ziet jouw ideale opdracht eruit?
Ik hou wel van een uitdagende opdracht, waarin mijn kennis echt een noodzakelijk goed is. Mijn specialisme is het begeleiden van complexe verzuimdossiers voornamelijk in het  1e en 2e ziekte jaar. Daarnaast heb ik ervaring in het coachen en trainen van management, hoe om te gaan met verzuim binnen de organisatie. Dat laatste vind ik ook altijd erg leuk om te doen!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!