icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij Verzuimtalent

Jenny Dirven

Verzuimspecialist

Kun je jezelf voorstellen?
Ik ben een enthousiaste en gemotiveerde verzuimspecialist. Ik geniet ervan om zowel medewerkers als werkgevers te begeleiden en te adviseren bij verzuim.  Door goed te luisteren, respect te hebben voor ieders situatie en pro actief te handelen met de wet-en regelgeving als onderlegger verschaf ik rust, helderheid en richting. Het denken in oplossingen en het stimuleren en motiveren van mensen om in beweging te komen is me van nature gegeven en komt me als verzuimspecialist goed van pas.

Waardoor heb je passie voor jouw vakgebied?
Vanuit mijn achtergrond als loopbaancoach en als personeelsmanager ben ik geïnteresseerd in wat mensen in hun werk beweegt en motiveert. Mijn passie voor het vakgebied van verzuim is ontstaan doordat ik binnen organisaties zag en zie dat tijdens de hectiek van de dag verzuim of dreigend verzuim niet zelden een ondergeschoven kindje is. Terwijl het tijdig signaleren en oppakken van verzuim niet alleen de verzuimende medewerker maar vaak het hele team en de organisatie ten goede komt. Als verzuimspecialist kun je hierin echt het verschil maken. Het adequaat aanpakken en het sturen op zo min mogelijk verzuim is het sturen op een gezonde en energieke organisatie. Dat maakt verzuim voor mij zo boeiend en waardevol.  

Waarom heb je gekozen voor VerzuimTalent?
Ik heb gekozen voor VerzuimTalent omdat het me de kans biedt om bij verschillende organisaties in de keuken te kijken. Ik ben iemand die houdt van afwisseling en mezelf het beste ontwikkel door gewoon te doen en ervaren. Bij iedere nieuwe opdrachtgever is de setting en de invulling van mijn rol net weer even anders hetgeen mij scherp houdt en waardoor ik veel leer. Daarnaast vind ik het prettig om vandaag niet te weten waar ik over een half jaar of volgend jaar aan het werk ben en met wie. VerzuimTalent biedt me de mogelijkheid om binnen een vast contract toch ook een bepaalde mate van vrijheid te ervaren.

Wat is jouw motto?
Mijn motto is: alles wat aandacht krijgt groeit. Dit geldt eigenlijk voor alles. Als je ergens onvoldoende aandacht aan besteedt dan zal het resultaat over het algemeen ook matig zijn. En dit is natuurlijk ook van toepassing binnen het verzuim. Als je onvoldoende aandacht besteedt aan het begeleiden van een verzuimende medewerker dan zal dit het proces niet ten goede komen. Het met oprechte aandacht en respect begeleiden van iemand die dreigt/of is uitgevallen zal altijd zijn vruchten afwerpen.

Hoe ziet jouw ideale opdracht eruit?
Mijn ideale opdracht is een opdracht waarbij ik kan adviseren en met de verschillende partijen om tafel kan zitten. Ik hou ervan om mensen in beweging te krijgen en ervoor te zorgen om datgene wat moet gebeuren ook daadwerkelijk gebeurt. Het sparren met collega’s en het gezamenlijk werken aan een voor alle partijen zo goed mogelijk resultaat is waar ik energie van krijg.

Verzuimspecialist