icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij Verzuimtalent

Esther Moret

Verzuimspecialist

Kun je jezelf voorstellen?
Mijn eerste ervaring met verzuim was in mijn functie als HR adviseur. Met de komst van de Wet Verbetering Poortwachter ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van verzuim en heb ik de opleiding Register Case en Caremanager afgerond. In de afgelopen jaren heb ik als Casemanager/Verzuimspecialist bij verschillende erkende bedrijven ruime ervaring op gedaan op het gebied van Verzuim op zowel dossier als organisatieniveau. 

Als Casemanager ben ik in diverse rollen werkzaam geweest. Zowel voor het MKB waarbij ik de werkgever en werknemer coachte en begeleide gedurende de wachttijd. Maar ook voor grote werkgevers waarbij de focus lag op ondersteuning van de werkgever bij het eigen regie model en ik leidinggevende en manager adviseerde en coachte bij het sturing geven aan het re-integratieproces. Daarbij verzorgde ik ook rapportages en hielp ik de werkgever bij het verder ontwikkelen van hun visie.

Als WIA Casemanager ondersteunde ik werkgevers die eigenrisicodrager waren voor de WGA bij de verantwoordelijkheid van de re-integratiebegeleiding en het realiseren van de schadelastbeperking. Hierbij gaf ik onder andere advies bij complexe dossiers, bij het controleren van WIA-beschikkingen, inzetten van bezwaarprocedures, onderzoeken van cofinanciering bij de verzekeraars. 

Waardoor heb je passie voor jouw vakgebied?
Mijn voldoening haal ik onder andere uit het adviseren bij (complexe) verzuimdossiers en het begeleiden en adviseren van werkgever over de processen rondom het verzuim.

Hoe ziet jouw ideale opdracht eruit
Werkgever en werknemer meenemen in de complexe wetgeving rondom de Wet Verbetering Poortwachter. Goed te luisteren naar de wensen en behoefte van de klant en als onafhankelijke partij een goede gesprekspartner te zijn voor alle betrokken partijen. Door met de werkgever in overleg te gaan er achter te komen waar de knelpunten binnen de organisatie of in een specifiek dossier zitten en hierbij een passende oplossing te bieden.

Wat is jouw motto?
De aandacht uit te laten gaan naar de mogelijkheden, wat een werknemer nog wel kan in plaats van deze niet meer kan 

Waarom heb je gekozen voor VerzuimTalent?
De afwisseling doordat je bij verschillende werkgevers over de vloer komt.

Expertise

  • Verzuimspecialist (ERD ziektewet)
  • Verzuimadviseur taakdelegatie
  • WIA Casemanager
  • Casemanager 
  • HR-adviseur
  • RCCM/RSC