icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Verzuimtalent
Nieuws 26/09/2022

“Samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van VerzuimTalent”

leoniejansssen

Ruim vier jaar geleden startte Leonie Janssen als eerste midlancer bij VerzuimTalent. “Wat mij destijds aantrok in de oproep was dat ik zou kunnen meebouwen aan een nieuwe organisatie. Iets wat mij op het lijf geschreven is”, aldus Leonie. Tussen haar opdrachten als Consultant door, bood ze ondersteuning aan de Business Manager. Nu maakt ze zelf de volgende stap. Sinds september staat ze samen met haar collega Business Manager aan het roer van VerzuimTalent.

Samen verantwoordelijk

VerzuimTalent is enorm aan het groeien, de vraag naar verzuimspecialisten neemt toe. Leonie: “Volgens de voorspellingen houdt de krappe arbeidsmarkt nog de komende jaren aan. Dat betekent dat verzuim- en re-integratiebegeleiding, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker zijn voor werkgevers.

Zelf ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het totaalpakket van de business. En nu deed de mogelijkheid zich voor om de stap naar Business Manager te zetten.” Een goede band met Desiree van Houten, de huidige Business Manager, heeft Leonie in de afgelopen jaren al opgebouwd. “We gaan in principe dezelfde taken doen”, vertelt ze. “Samen zijn we verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van VerzuimTalent en de verdere groei en professionalisering. Ik vind het vooral ontzettend leuk om met alle professionals samen te werken, daar krijg ik energie van.” 

Professionaliseringsslag

“De diversiteit binnen deze functie spreekt mij enorm aan. Binnen het HR gebied heb ik verschillende rollen vervuld, van duurzame inzetbaarheid tot arbeidsmarktcommunicatie en werving & selectie. Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt in diverse branches, zowel nationaal als internationaal. Daardoor weet ik waar werkgevers tegenaan lopen. Anderzijds weet ik wat de professional nodig heeft om een opdracht goed te kunnen uitvoeren. Dat ik daarover kan meepraten en beide kanten ken, komen goed van pas in mijn nieuwe functie”, aldus Leonie. Samen met Desiree gaat ze zich de komende periode focussen op een professionaliseringsslag van VerzuimTalent. “Hoe binden we onze professionals aan VerzuimTalent en hoe zorgen we ervoor dat ze up to date blijven? We willen dat op zo’n manier gaan faciliteren dat het de professionals gemakkelijk wordt gemaakt om de benodigde informatie te vergaren. Zij zitten namelijk midden in een opdracht. Door hen op een simpele manier de informatie aan te reiken, bieden we een stukje toegevoegde waarde.”

Duurzame inzetbaarheid

Voor de toekomst ziet Leonie vooral een verdere ontwikkeling binnen het vakgebied wat betreft duurzame inzetbaarheid en preventie. “Dit is voor steeds meer werkgevers heel belangrijk en daarin zullen we ons met VerzuimTalent ook verder ontwikkelen. Daarin zit nog groei en uitbreiding. En dat kan, want we hebben de basis op orde. De beweging die daarin zit en het zoeken naar vernieuwing, daar hou ik van.” Verder vindt Leonie het belangrijk een goede band te onderhouden met haar collega’s. “Naast een stukje begeleiding en coaching, is het belangrijk om contact te houden onderling. Ze kunnen altijd bij mij terecht. Ik maak graag een goede match tussen opdrachtgever en professional. Zo kunnen onze professionals snel van toegevoegde waarde zijn binnen het bedrijf waar ze aan de slag gaan.”

Overzicht nieuws
VerzuimTalent
Leonie Janssen /
Business Manager

Benieuwd wat onze verzuimspecialisten kunnen betekenen? Neem contact op!