icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Verzuimtalent
Blog 26/05/2020

Meten van de lichaamstemperatuur! Is dit AVG-proof?

Temperatuur meten

Tegenwoordig nemen vele werkgevers maatregelen zodat iedereen weer zo veilig mogelijk op kantoor kan werken. Daarbij horen natuurlijk het waarborgen van de 1,5 meterafstandregel, desinfectie pompjes door het pand en bij sommigen ook het meten van de lichaamstemperatuur bij binnenkomst. Maar mag de werkgever wel zomaar je lichaamstemperatuur meten? Volgens het AVG mag dit mits er niets wordt vastgelegd. De temperatuur mag enkel afgelezen worden.

verzuim
Sylvie Romeijnders /
Verzuimspecialist

De eerste keer dat ik zelf mijn temperatuur moest meten voordat ik de werkvloer mocht betreden voelde vreemd. Zelf weet je eigenlijk al van te voren of je wel of geen verhoging hebt. Maar ja, ik heb me toch maar overgegeven aan de meting.
Gelukkig had de werkgever de verantwoordelijkheid bij de medewerkers zelf neergelegd en de middelen beschikbaar gesteld. Er was een thermometer aanwezig die temperatuur d.m.v. scan op afstand meet en hygiënische doekjes om te ontsmetten. Tot grote opluchting stond er niemand naast je om de thermometer af te lezen en je te controleren, dat was fijn.
Of het me een veiliger gevoel gaf op de werkvloer… De temperatuur is immers maar één mogelijk symptoom van Corona. Persoonlijk vind ik het belangrijker dat de werkplek veilig is en dat daar maatregelen zijn genomen om met collega's op 1,5 meter afstand te kunnen blijven werken. Want elke keer je temperatuur meten als je gaat werken blijft naar mijn idee vreemd.

overzicht blogs
verzuim
Sylvie Romeijnders /
Verzuimspecialist

Benieuwd wat onze verzuimspecialisten kunnen betekenen? Neem contact op!